Selecteer een pagina

Wie ben ik

Ridder van de vergeten helden

Ik ben de ridder van de vergeten helden, De 18 Minuten Man. Mijn naam is Wouter Blacquière en ik kom graag op voor de bijzondere mensen, de eigenaardige buitenbeentjes, die iets voor elkaar hebben gekregen in de wereld en van wie wij nu iets kunnen leren. Dat doe ik met verhalen van 18 minuten, precies lang genoeg om een boodschap over te brengen en precies kort genoeg om de aandacht van de luisteraar vast te houden.

Is er bij voorbeeld sprake van dwarsigheid in je organisatie en heb je een congres over wendbaarheid? Dan kom ik graag het verhaal vertellen over Don Quichot, die maar blijft volhouden dat windmolens eigenlijk reuzen zijn. Begrijpen je medewerkers elkaar niet en heb je een teamdag over luisteren? Dan heb ik een verhaal over Socrates en de manier waarop hij in gesprek gaat met zijn medemensen. Heb je een studiedag over leiderschapsontwikkeling? Dan vertel ik over de zuidpoolverkenner Shackleton, die een uiteenlopend gezelschap geweldig goed bij elkaar weet te houden in erbarmelijke omstandigheden.

Don Quichot, Socrates en Shackleton. Drie vergeten helden. Drie figuren die anders zijn dan anders. En daar kunnen wij iets van leren. Want je mag anders zijn dan anderen. Dat is goed voor de wereld. Wil jij iets met jouw wereld? Dan ben ik er. Met een 18 minuten verhaal, mooi beeldmateriaal en een nagesprek.

Video: gemaakt door Anja Klein, journalist in tekst en beeld